Selecteer een pagina

Jaartraining

In de training Ontspannen Meesterschap combineer je

 • jouw persoonlijke meesterschap,
 • de dynamiek binnen jouw werkveld en
 • het managen van jouw vecht-, vlucht- en bevriesreacties. 

Hét recept voor een soepel samenwerkend team, tevreden cliënten en duurzaam werkplezier.

 

In de training Ontspannen Meesterschap combineer je

 

 • jouw persoonlijke meesterschap,
 • de dynamiek binnen jouw werkveld en
 • het managen van jouw vecht-, vlucht- en bevriesreacties. 

Hét recept voor een soepel samenwerkend team, tevreden cliënten en duurzaam werkplezier.

 

Nora Mol

kandidaat-notaris

Wat was het een leerzaam jaar voor mij, vol ontwikkelingen en vooral vol ontwikkeling!

Ik ben jullie erg dankbaar voor jullie inzet en vakkundigheid, maar zeker ook voor het creëren van een veilige omgeving voor ons als cursisten. De stappen die ik heb gezet in dit leerproces had ik zonder jullie nooit kunnen zetten.

Het afgelopen jaar heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben blijer en functioneer beter, zowel thuis als op de werkvloer. Ik weet nu wat mijn energiegevers en -nemers zijn, zodat ik niet meer uitgeput thuiskom en er nog energie ‘over’ is voor mijn gezin.

Daarnaast heb ik veel geleerd over mijn autonome zenuwstelsel: ik heb geleerd mijn hoofd en mijn hart met elkaar te verbinden en mijn stelsel te reguleren als dat nodig is. Van bepaalde dingen die ik al deed, begrijp ik nu waaróm ze werken. Ik kan het geleerde nu bewust inzetten en zo een ander ook beter helpen.

Ik gun iedere jurist én elke ouder een leertraject als dit!

Erica van Nimwegen

notaris

De aanleiding om de training van Ontspannen Meesterschap te volgen, was voor mij om een traject te volgen dat eens niet juridisch/fiscaal vakinhoudelijk was. Het werd een verrassende reis onder de bevlogen leiding van Madelon en Dominique.

Het gaat over de interactie tussen mensen en is niet alleen zakelijk, maar ook privé relevant. Het is zeker niet soft of zweverig, eerder praktisch en direct toepasbaar. Er gaat een wereld open over wat er allemaal gaande is tijdens een gesprek. Met de opgedane kennis (echte eye openers!) zie je veel meer en vlieg je het anders aan. Daardoor loopt het soepeler. Gesprekken nemen een onverwachte boeiende wending. Dat levert veel op. Aangezien je jezelf meeneemt in de interactie met anderen, word je door de deskundige trainers tactvol, maar ook gedecideerd een spiegel voorgehouden.

Misschien ongemakkelijk, maar in de kleine setting houden Dominique en Madelon het ook luchtig en wordt er veel gelachen. Kortom een verademing ten opzichte van de juridische en fiscale cursussen en ik durf te zeggen dat ik er als notaris en als mens enorm van gegroeid ben, met dank en waardering voor de kundige trainers.

Ontspannen Meesterschap is een aanrader en de investering meer dan waard.

Herken je dit?

 • ik wil een gezonde balans tussen werk en privé
 • ik wil beter omgaan met stress
 • ik wil een positieve werksfeer en soepelere samenwerking binnen kantoor
 • ik wil een taakverdeling die past bij ieders kernkwaliteiten, in lijn met ieders energiegevers en energienemers
 • ik wil effectiever communiceren met cliënten, medewerkers én collega’s

ONTSPANNEN MEESTERSCHAP

Wij geloven dat ieder individu, ieder team, ieder kantoor zelf in staat is deze pijnpunten op te lossen.

De basis van verandering is vertrouwen en ontspanning.

Daarom werken we met de Core Values Index, het autonome zenuwstelsel en systeemopstellingen.

Duurzame en breedgedragen verandering vraagt bovendien een aanpak waarin, naast mens en team, ook de werkprocessen worden meegenomen.

Een unieke combinatie die we Ontspannen Meesterschap hebben genoemd.

INSTRUMENTEN ONTSPANNEN MEESTERSCHAP

De toepassing van onze instrumenten is ingebed in het werk van Stephen R. Covey en Patrick Lencioni, Stephen Porges, Iván Nagy en Bert Hellinger.
Core Values Index (CVI)

Wist je dat jij een persoonlijk profiel hebt dat gaat over jouw kernwaarden en -kwaliteiten? Dit persoonlijke profiel bepaalt jouw volledige functioneren. Wanneer je niet weet wat jouw persoonlijke profiel is, dan snap je ook niet waar het niet-functioneren gedurende de dag vandaan komt. Dan kom je er nooit achter waarom je energie aan het eind van de dag op is. Pas als je weet wat jouw persoonlijke CVI-profiel is, kun je erop gaan sturen. En zul je onmiddellijk merken dat je werkplezier vergroot. Dat niet alleen: ook de onderlinge synergie op kantoor zal merkbaar groter worden, omdat je opeens snapt wie vanuit welk profiel handelt.

Autonoom Zenuwstelsel

Nu je je persoonlijke kernwaarden en -kwaliteiten weet, gaan we naar de volgende stap: je interne systeem. Je interne systeem -je autonome zenuwstelsel- is verbonden met deze kernwaarden en kwaliteiten. Het bepaalt de mate waarin jij ze daadwerkelijk kunt inzetten.

Sommige situaties zullen jou triggeren en andere weer niet. Heb je je weleens afgevraagd waarom jij je op de ene dag vermoeider voelt dan op een andere dag? Of waarom die ene collega zomaar door iets uit z’n slof schiet en jij op zo’n moment denkt: ‘waar is dat nou voor nodig?’. Iedereen heeft een individueel autonoom zenuwstelsel en geen twee systemen reageren hetzelfde.

Nu komt het: je kunt sturen op het relaxed krijgen van je eigen zenuwstelsel. Het gevolg hiervan merk je meteen. Je houdt aan het einde van de dag meer energie over, je voelt je prettiger en je kunt makkelijker omgaan met situaties die je voorheen uitdagend vond. Je kunt beter inschatten hoe de ander op enig moment in zijn vel zit waardoor je beter weet welke gesprekken waar en wanneer plaats moeten vinden. Er vinden minder stroeve gesprekken plaats; je werkt beter samen.

Een relaxed autonoom zenuwstelsel heeft een positieve invloed op het inzetten van jouw kernwaarden en kernkwaliteiten én op de sfeer en productiviteit op kantoor.

Autonoom Zenuwstelsel

Nu je je persoonlijke kernwaarden en -kwaliteiten weet, gaan we naar de volgende stap: je interne systeem. Je interne systeem -je autonome zenuwstelsel- is verbonden met deze kernwaarden en kwaliteiten: Het bepaalt de mate waarin jij ze daadwerkelijk kunt inzetten.

Bepaalde situaties zullen jou triggeren en andere weer niet. Heb je je weleens afgevraagd waarom jij je op de ene dag moeier voelt dan op de andere dag? Of waarom die ene collega altijd door iets uit z’n slof schiet en jij op zo’n moment denkt: ‘waar is dat nou voor nodig?’.  Iedereen heeft een individueel autonoom zenuwstelsel en geen twee systemen reageren hetzelfde.

Nu komt het: Je kunt sturen op het relaxed krijgen van je eigen zenuwstelsel. Het gevolg hiervan merk je meteen: je houdt aan het einde van de dag meer energie over, je voelt je prettiger en je kunt makkelijker omgaan met situaties die je voorheen uitdagend vond. Je kunt beter inschatten hoe de ander op enig moment in zijn vel zit waardoor je beter weet welke gesprekken waar en wanneer plaats moeten vinden. er vinden minder stroeve gesprekken plaats; je werkt beter samen.

Een relaxed autonoom zenuwstelsel heeft een positieve invloed op het kunnen inzetten van jouw kernwaarden en kernkwaliteiten én op de sfeer en productiviteit op kantoor.

Systeemopstellingen

We hebben het net gehad over je individuele, autonome systeem. Als team of kantoor vorm je een geheel van individuele systemen en dat is dan weer een systeem an sich.

Een systeem waarvan de effectiviteit niet alleen bepaald wordt door de werkwijzes, procedures en individuele werkafspraken, maar ook door persoonlijke voorkeuren, onderstromen en onbewuste dynamieken.

Wanneer deze onbewuste elementen in dit systeem via systeemopstellingen inzichtelijk gemaakt worden, veranderen gedrag, communicatie en denkwijze direct. Belemmerende patronen die de sfeer en productiviteit eerder hinderden worden doorbroken. We zien een onmiddellijke stijging van energie, saamhorigheid en effectiviteit.

Wie zijn wij?

Madelon Backelandt

Madelon is sinds 2012 werkzaam als kandidaat-notaris familierecht. Als mensenmens met een warm hart voor het notariaat heeft ze in 2018 Meester voor Meesters opgericht: een coachingspraktijk voor juridische professionals. Vanuit de vraag naar trainingen ontstond Morgan’s Meesterschap: trainingen gecreëerd door eigenzinnige combinaties van vakmensen met een focus op Persoonlijk Leiderschap.

Madelon ziet effectief Persoonlijk Leiderschap als een optimale combinatie van iemands individuele kernwaarden en de praktische context waarbinnen geleefd en gewerkt wordt.

“Madelon is een geboren docent en houdt scherpzinnig spiegels voor.  Ze vertaalt context en theorie naar de dagelijkse (juridische) praktijk en ze combineert onverwoestbaar optimisme met een scherpe antenne voor waar de dingen scheef gaan.”

Dominique Krooijmans

Dominique heeft haar roots als commerciële lijn- en projectmanager in het bedrijfsleven en werkt inmiddels ruim dertien jaar als coach en trainer met BodyBased Leiderschap.

Ze benadert Persoonlijk Leiderschap vanuit het lichaam. Om preciezer te zijn vanuit de neurobiologie: je gedragspatronen en overtuigingen, conflictstrategieën en je kwaliteit van verbinden vinden allemaal hun oorsprong in jouw autonome zenuwstelsel. Voor effectief Persoonlijk Leiderschap is jouw neurobiologie de missing link.

“Dominique combineert geduld met daadkracht en heldere visie met een scherp oog voor detail. Voortdurend vertaalt zij de theorie naar jouw praktijk en verbindt ze je persoonlijke inzichten met praktische toepassing.”

Dominique Krooijmans

Dominique heeft haar roots als commerciële lijn- en projectmanager in het bedrijfsleven en werkt inmiddels ruim dertien jaar als coach en trainer met BodyBased Leiderschap.

Ze benadert Persoonlijk Leiderschap vanuit het lichaam. Om preciezer te zijn vanuit de neurobiologie: je gedragspatronen en overtuigingen, conflictstrategieën en je kwaliteit van verbinden vinden allemaal hun oorsprong in jouw autonome zenuwstelsel. Voor effectief Persoonlijk Leiderschap is jouw neurobiologie de missing link.

“Dominique combineert geduld met daadkracht en heldere visie met een scherp oog voor detail. Voortdurend vertaalt zij de theorie naar jouw praktijk en verbindt ze je persoonlijke inzichten met praktische toepassing.”

Praktische Info

Data

 • do 19 september 2024
 • do 3 oktober
 • do 31 oktober
 • do 28 november 
 • do 9 januari 2025
 • do 13 februari 
 • d0 13 maart
 • d0 17 april
 • do 15 mei
 • do 12 juni

 

De aftrap op 19 september is van 13.30 uur tot 17.00 uur.
De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Aantal plaatsen

We werken in een kleine groep van maximaal zeven deelnemers.

Investering

Jouw investering in deelname is € 5.450,= (excl. 21% Btw).

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij Home of Zen in Arnhem.

Wat deelnemers zeggen over Ontspannen Meesterschap

Sandy Poortvliet-van Riel

Controller Notariaat

Ik was al een tijdje op zoek naar een training om mijzelf verder te ontwikkelen.

Hierbij had ik een verlanglijstje: ik wilde beter leren omgaan met stresssituaties, leren waar mijn energiegevers en energienemers zitten en effectiever leren communiceren. Daarnaast wilde ik beter onderbouwde keuzes maken. Keuzes die niet alleen rationeel zijn, maar ook ondersteund worden door mijn gevoel en ondernemersintuïtie.

Het jaartraject Ontspannen Meesterschap bleek een schot in de roos.

Wat een rollercoaster was het afgelopen negen maanden!

Het begon met de kick-off: mijn eigen Core Values Index (CVI). Heel waardevol. Nu begreep ik waarom ik soms halverwege de dag al bekaf was en op andere momenten na een 60-urige werkweek nergens last van had. En ik begreep ook het verschil tussen ergens goed in zijn versus ergens energie van krijgen. Als verlengstuk hiervan heb ik in samenwerking met Madelon de CVI in mijn hele bedrijf uitgezet. Dit heeft onderling voor meer begrip en een nog betere samenwerking gezorgd.

En toen kwamen de systeemopstellingen. Heel eerlijk: Ik was hier nogal sceptisch over. Ik ben heel nuchter, doe niet aan meditatie en vind iets nogal snel ‘zweverig’. “Systeemopstellingen, Dat kan toch niet werken!?” dacht ik.

“Wil jij eerst?” vroeg Madelon me in de eerste les. “Hm, nee, ik kijk eerst wel even naar de anderen.”

Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd en heb ik een concrete bedrijfsvraag opgesteld. Het is heel bijzonder om te ervaren dat – met de wijze waarop Madelon en Dominique de systeemopstellingen toepassen- het ook voor mij werkt.

Deze systeemopstellingen hebben me geholpen belangrijke knopen door te hakken voor de koers van mijn onderneming. Het mooie is dat Madelon en Dominique me geleerd hebben dit zelf toe te passen: wanneer ik voor een belangrijke keuze sta, doe ik zelf een mini-opstelling.

Als laatste het autonome zenuwstelsel. Door het werken met mijn eigen autonome zenuwstelsel heb ik ontdekt dat mijn gevoel prima samen kan werken met mijn hoofd. Daarnaast heb ik een beter inzicht gekregen in mijn eigen stressreacties -ik herken ze sneller- en ook hoe ik die ter plekke kan reguleren. Niet alleen bij mezelf maar ook bij anderen.

Nog een belangrijke toevoeging. De ontspannen en veilige omgeving die Madelon en Dominique in deze training creëren is heel prettig. Een omgeving waarin geen enkel antwoord goed of fout is. Sterker nog ik leerde dat ‘ik weet het niet’ een valide antwoord is.

Ondanks de fijne en veilige sfeer in de groep was het ook fijn een aantal individuele sessies te hebben waarbij we meer in gingen op mijn eigen stressreacties en opgeslagen survival stress. En hoe deze twee, zonder dat ik het in de gaten had, op elkaar inwerken en zorgen voor een stressloop.

Kortom, als je gevoel maar enigszins zegt: “Hé wat Madelon schrijft, komt me bekend voor. Misschien moet ik daar iets mee gaan doen?”, dan zou ik zeggen: Meld je aan!

Door de gerichte oefeningen leer ik kijken naar de lichamelijke signalen van een ander. Zo kan ik adequater reageren op de ander en op de situatie zelf. De dingen lopen zo een stuk soepeler. Van mijn collega’s en  leidinggevende krijg ik terug dat ze vinden  dat ik meer ontspannen, spontaner en vrolijker ben.

Martine

kandidaat-notaris

Op de vraag wat je gaat doen in de jaartraining Ontspannen Meesterschap is het kortste antwoord: leren voelen. Terwijl wij als notarieel jurist zijn opgeleid tot denker en meestal door het leven gaan als een wandelend hoofd, wordt er in deze cursus juist aandacht besteed aan de signalen van ons lijf.

Zowel theoretisch als praktisch leer je de signalen kennen en herkennen, bij jezelf en bij anderen. Dat zorgt voor meer verbinding en maakt dat je sneller opmerkt en aanvoelt welke emoties er spelen en wat voor jezelf of de ander nodig is.
Door de opbouw van het programma ga je steeds een stapje dieper en onderzoek je ook je eigen blokkades. Dit vraagt openheid, opmerkzaamheid en intern onderzoek.

De cursus heeft mij veel inzicht en zelfvertrouwen gegeven.

Annet

kandidaat-notaris

Wat gebeurt er onder de oppervlakte in een kantooroverleg en waarom leidt dat tot een bepaalde sfeer en resultaat? Door te weten wat er gebeurt in mijn autonome zenuwstelsel, snap ik reacties van mezelf en van anderen veel beter. Dat maakt dat ik een stuk relaxter ben in mijn werk en aan het eind van de werkweek meer energie over heb.

Femke

kandidaat-notaris

Veelgestelde Vragen

Kan ik in termijnen betalen?
Jazeker, in overleg is er altijd een passende oplossing mogeljk.
Kan ik mij via mijn werkgever aanmelden?

Jazeker. Dit gebeurt zelfs regelmatig. Vermeld dit even bij je aanmelding inclusief de factuurgegevens, dan regelen wij dat dat in orde komt. Mocht je werkgever meer willen weten over de training, laat het dan ook weten. Dan nemen we graag contact met hem of haar op.

Ik heb al allerlei trainingen en trajecten gedaan. Heb ik hier dan nog wat aan?
Ontspannen Meesterschap is recent ontwikkeld. Het is een unieke combinatie van het persoonlijke CVI-profiel, het werken met het autonome zenuwstelsel en systeemopstellingen. Dit in combinatie met het feit dat trainer Madelon als kandidaat-notaris nog dagelijks werkzaam is in de notariële praktijk, maakt dat Ontspannen Meesterschap de enige is in zijn soort op dit moment.
Hoeveel tijd ben ik bezig met de training?

Naast de aangegeven lesdagen is Ontspannen Meesterschap vooral een praktijkgerichte training. Dit betekent dat je naast deze lesdagen gemiddeld een uur per week bezig bent met praktijkoefeningen.

Het fijne aan de opzet van de cursus is dat er telkens een maand tussen zit en ik stapsgewijs kon groeien. Elke les bouwt voort op de eerdere lesdagen. Er zit een logische lijn in de lessen en daardoor kon ik me deze nieuwe materie goed eigen maken. Ontspannen Meesterschap leidt er inderdaad toe -zoals Madelon en Dominique beloofden- dat ik steviger in mijn schoenen sta en soepeler met negatieve situaties om kan gaan.
Birgit

notarieel medewerker

Door Ontspannen Meesterschap weet ik nu wat mijn kernwaarden en kernkwaliteiten zijn. Mijn persoonlijke profiel hielp me begrijpen waarom ik na bepaalde taken moe was. De systeemopstellingen hebben me geholpen mijn werkhouding en dagindeling aan te passen, waardoor ik nu aan het eind van de werkweek nog energie over heb. Het werken met mijn autonome zenuwstelsel heeft me geholpen hierin mijn grenzen aan te geven. Dank jullie wel!

Jeroen

kandidaat-notaris

Ontspannen Meesterschap heeft mij geleerd ontspannen om te gaan met onverwachte en stressvolle situaties. Doordat ik mijn eigen stresssignalen nu kan herkennen, kan ik mijn systeem on the spot reguleren en kalmeren. Zo heb ik meer oog voor wat mijn gesprekspartner of leerlingen nodig hebben.

Pim

docent en opleidingscoördinator

Ontspannen Meesterschap geeft:

 • tevreden medewerkers op de juiste plek
 • een gezonde balans tussen werk en privé
 • persoonlijk afgestemd stressmanagement
 • transparante communicatie
 • een positieve werksfeer
 • soepele samenwerking
 • (nog meer) tevreden cliënten
 • stevig draagvlak voor vernieuwing
 • duurzame verandering

Ontspannen Meesterschap geeft:

 • tevreden medewerkers op de juiste plek
 • een gezonde balans tussen werk en privé
 • persoonlijk afgestemd stressmanagement
 • transparante communicatie
 • een positieve werksfeer
 • soepele samenwerking
 • (nog meer) tevreden cliënten
 • stevig draagvlak voor vernieuwing
 • duurzame verandering